Početna O nama Filmografija
SR ENG
Dokumentarni filmovi TV emisije Serijali
Početna © Arhitel  design by  Delluar.

Serijal o narkomaniji:

Pet dokumentarnih filmova koji se bave problemima narkomanije, a svaki od njih ih sagledava iz posebnog ugla:

"Balkanska veza"


''Obrenovac D.C.'' (24' 2001.)

Obrenovac je jedan od gradova u Srbiji sa najvećim brojem narkomana po glavi stanovnika. Film prikazuje priču jednog zavisnika od heroina, odnos okoline prema njemu, stavove zvaničnika u odnosu na rešavanje problema narkomanije...

 


''Službena verzija'' (21', 2001.)

Film se bavi problemom narkomanije u Srbiji ali iz ugla predstavnika vlasti tj. policajaca, inspektora, carinika itd. Paralelno sa njihovom pričom, prikazana je i priča jednog bivšeg narkomana koji vodi centar za odvikavanje zavisnika od droge.


''Tako ja to gledam sad'' (28', 2001.)

Film prikazuje stavove običnih, prosečnih ljudi kada je reč o različitim pitanjima vezanim za pojavu narkomanije. Na primer, kako bi oni rešili taj problem, šta misle o narkomanima, da li su za legalizaciju lakih droga, koliko se država i policija zaista bore protiv rasturanja droge, koliko su institucije vlasti korumpirane...


''Balkanska veza'' (24', 2002.)

Film o grupi dilera koja krijumčari drogu iz Turske u Srbiju. Priča je istinita, samo su imena izmenjena, a događaji su rekonstruisani igranim postupkom. Gosti u filmu su inspektori Odeljenja za narkotike MUP-a Srbije i inspektor Nacionalnog biroa Interpola.


''Jače od droge'' (51', 2001.)

Film o rehabilitaciji narkomana. Prikazane su metode koje se u Srbiji primenjuju u lečenju narkomana. Pored zvanične medicinske metode, film se bavi i alternativnom metodom koja se oslanja na duhovnost i religiju, a beleži sve veći uspeh u lečenju zavisnika.


Serijali3

Mini serijal o ekologiji:

''Slučaj Pančevo'' (29', 2003.)

Tema filma je problem zagađenosti životne sredine u Pančevu, posebno sa osvrtom na posledice bombardovanja 1999. godine.


''I noću i danju'' (25', 2003.)

Film prati jednu noć i jedan dan rada zaposlenih u Gradskoj čistoći. Kroz problem čistoće velikog grada, dotiče se i položaj onih koji je održavaju, kao  i odnos društva prema njima.


Serijali

''Obrenovac D.C.''

''I nocu i danju''